Rozendaal laat van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni van zich horen. Tijdens deze dagen is het kamermuziekfestival Zoom!, een festival dat voor het vierde jaar in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg wordt georganiseerd.

Zoom! is een initiatief van het Ruysdael Kwartet, vier musici die elk jaar met veel enthousiasme en met hulp van vele andere musici en vrijwilligers een geweldig festival neerzetten.
In Rozendaal worden ook dit jaar weer verschillende concerten gehouden. Op zaterdagavond om half zeven wordt in de kerk een masterclassconcert gegeven.
Diezelfde avond start om half negen een spectaculair (en gratis!) openluchtconcert bij het kasteel. Niet alleen een idyllische plek om te genieten van zwoele en zinderende muziek uit Zuid-Amerika. Het is ook het moment waar we stilstaan bij het 200-jarig bestaan van de gemeente Rozendaal.
Een dag later – op zondag 3 juni- zijn er zogenoemde fietsrouteconcerten waarbij op twee verschillende locaties in Rozendaal korte concerten worden gegeven. Kortom, genoeg keus met allerlei muzieksoorten in Rozendaal.
Maar ook in Rheden en Doesburg zijn mooie en ook vooral leuke concerten. Een speciale tip voor jong en oud: het pannenkoekenconcert op zaterdagmiddag in Velp. Dat is niet alleen een trekpleister voor kinderen, maar ook voor ouders, opa’s en oma’s. En het is inmiddels een traditie dat na een spannend concert wethouders van Rheden, Doesburg en Rozendaal – en deze keer ook de burgemeester van Rheden- de concertgangers tracteren op zelfgebakken pannenkoeken. Dat wordt dus smullen van muziek en de pannenkoeken!

Als gemeente ondersteunen wij dit festival van harte. Het is een kwalitatief hoogstaand muziekfestival. Maar dat niet alleen. Het zet de gemeente Rozendaal weer eens op een andere manier goed op de kaart. Op www.zoomfestival.nl vindt u alle details.
Van harte aanbevolen dus!

Anton Logemann
Wethouder cultuur